Storitve

IZDELAVA NAKITA PO NAROČILU

V  Zlatarstvu Štern za vas ročno izdelamo nakit, kateri izpolnjuje vaše želje.

 

V enem od naših lokalov vas bo sprejel zlatarski mojster, kateri se bo z vami pogovoril o vaših željah. Predstavili boste lahko svojo idejo, pokazali fotografijo ali skico.

 

V zvezi z izdelavo izdelka vam bo mojster svetoval glede same izdelave nakita, uporabnosti in praktičnosti, obenem pa upošteval modne smernice.

  

Upoštevati je potrebno, da je izdelava nakita po naročilu nekoliko dražja od serijsko izdelanega nakita, vendar si z takim naročilom zagotovite, da bo izdelek tak, kot ste si ga sami zamislili.

POPRAVILA

Opravljamo popravila zlatega in srebrnega nakita. Popravila opravimo hitro in kvalitetno, ne glede na to kje je bil nakit kupljen.

 

Pri sprejemu vašega izdelka v popravilo nakit pregledamo, pri čemer ugotovimo stanje nakita. Če je nakit izrabljen, stranko opozorimo oziroma se pogovorimo, če je tak izdelek

 

smoterno popravljati.

 

Če je izdelek delno izrabljen, kritične dele obnovimo, zalijemo z zlatom, s tem pa izdelku podaljšamo trajnost.

 

Za vas opravljamo različna popravila kot so: večanje in manjšanje prstanov, lotanje verižic, ogrlic in zapestnic, menjava zlatih ali srebrnih sponk ali kljunačev, vkovanje kamenja.

 

Vaš nakit vam očistimo, obnovimo, rodiniramo ali posrebrimo.

 

Naši mojstri vam bodo na vašo željo tudi svetovali, kakšen je najboljši način vzdrževanja, nošenje in shranjevanje nakita. Tako bo vaš nakit lahko dolgo lep in bil v ponos lastniku.

 

NIZANJE BISEROV

Vaše bisere nizamo profesionalno po smernicah posebnega usposabljanja.

 

Pri nizanju uporabljamo svileno nitko, francosko nitko ter zlato ali srebrno sponko za bisere. Bisere nanizamo s pernamentnimi vozli za vsakim biserom ali z občasnimi vozli vsakih 10 biserov.

 

Kaj je biser:

 

Biser je trd, okrogel predmet, kateri nastane v lupini školjke in se uporablja za nakit. Bisere delimo na sladkovodne in morskovodne. Biser nastane v notranjosti školjke kot reakcija na moteč tujek v notranjosti.

 

Pri tem se izloča snov kalcijev karbonat, katera je sestavni del bisera. Omenjeni mineral se veže s proteinom in pri tem nastane biserna matica.

 

Vrednost bisera je odvisna od leska, velikosti, barve, pravilne oblike in prisotnosti napak.

 

Nakit z biseri izraža večno eleganco.

PREBADANJE UŠESNIH MEČIC

V lokalih Zlatarstva Štern vam s sistemom STUDEX varno prebodemo ušesne mečice. Na voljo je pestra izbira sterilnih medicinskih uhanov STUDEX, s katerimi vam skoraj brez bolečin prebodemo mečice.

 

Inovativni sistemi STUDEX so nežni, varni in primerni tako za otroke kot odrasle.

 

Večina ljudi nikoli ne pozabi, kje in kdaj so jim bila prebodena ušesa. Naj bo to prijetna izkušnja.

 

 

GRAVIRANJE

Opravljamo graviranje vsega zlatega in srebrnega nakita, pri katerem narava izdelka dopušča graviranje in je izdelek mogoče vpeti v gravirni stroj.

 

Uporabljamo napredno računalniško vodeno napravo GRAVOGRAPH, katera nudi nešteto možnosti oblik pisave ter graviranje drugih simbolov. V večini primerov je vašo skico, risbo, podpis ipd. možno vektorizirati in nato to uporabiti za napis ali sliko na izdelku. S tem lahko uresničimo marsikatero vašo skrito željo.                    

 

Graviramo vam lahko tudi ploščico za na vrata ali ploščico za vašega hišnega ljubljenčka.

ODKUP ZLATA

V Zlatarstvu Štern vam omogočamo, da vaš star nakit, nakit, katerega ne uporabljate ali dentalno zlato spremenite v denar, ali pa vam iz prinešenega zlata izdelamo nov izdelek.

 

Naši mojstri vaš materijal najprej pregledajo ter ugotovijo čistino in maso zlata.  V primeru dentalnih zlitin le te očistijo ostankov zob, tako, da ostane le zlato.

 

Dobljeno zlato nato odkupimo po dnevnih cenah, oziroma se dogovorimo o novem izdelku. 

 

V okviru zakonskih določil vam gotovino izplačamo takoj.

Zlatarstvo Štern

Tel. 068 932 270

Prijavi se na novice

© 2023 Zlatarstvo Štern - Vse pravice pridržane.     |     Produkcija: Sloway spletne rešitve   |   Pogoji poslovanja   |   Piškotki   |